Lahkominek lehe "Jaanipäiv" kujjõ vaihõl

Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Valdis (arotus | kirotusõq)
Resümee puudub
Valdis (arotus | kirotusõq)
Resümee puudub
Rida 1:
'''Jaanipäiv''' om [[24. piimäkuu päiv|24. piimäkuu]] (jaanikuu) pääväl.
 
Jaanipäiv om kõgõ suurõmb [[suvi]]nõ pühä. Ilma [[tuli|tulõ]] tegemiseldategemiseldä ei saa jaanipäivä pitä. Tuli kaits kur'a silmä iist, and rammu ja puhastas halvast.
Jaanituld om õks tettü kongi korgõmba kotussõ pääl. Tuu oll tuuperäst nii, et tulõ kuma kaits põllu- ja karjamaid. Kõik tulli tulõ mano. Ku kiäki es tulõ, sõs toolõ arvati õnnõtus tulõvat.
Inemise ja ka eläjä saiva Jaanipäävä krantsi päähä. Ta kommõ om lätlaisilt üle võetu. Mujalpuul Eestin säänest kommõt ei teedä.
Jaanituld om õks tettü kongi korgõmba kotussõ pääl. Tuu oll' tuuperäst nii, et tulõ kuma kaits põllu- ja karjamaidkar'amaid. Kõik tulli tulõ mano. Ku kiäki es tulõ, sõs toolõ arvati õnnõtus tulõvat.
Jaanipääväl tüüd es tetä- käüti kerigun, surnuaian, minti keriguhe ja kaüti külän sugulaisi kaeman. Esiki laatu om peetü.
 
Inemise ja ka eläjä saiva Jaanipäävä krantsi päähä. TaTaa kommõ om lätlaisiltlätläisilt üle võetu. MujalpuulMuialpuul Eestin säänest kommõt ei teedä.
Jaanipääväl tüüd es tetä - käüti [[kerik (hoonõq)|kerigun]], surnuaian, minti keriguhe ja kaüti külän sugulaisi kaeman. Esiki laatu om peetü.
 
[[katõgooria:Kallendri]]
Vällä otsit teedüskogost "https://fiu-vro.wikipedia.org/wiki/Jaanipäiv"