Näüdüse arotus:VõromaaKülä

Tei sõs sääntse näüdüsse Võromaa külli jaos. Looda, et koordinaatõ rehkendämine sai inämpvähämp paika. Tarvitaminõ:

{{VõromaaKülä
|  nimi =  
|  elänikke = 
|  lat_deg = 
|  lat_min = 
|  lat_sec = 
|  lon_deg = 
|  lon_min = 
|  lon_sec = 
}}

Muq meelest olõ-iq egasugutsit lippõ-vappõ ja muud vaja. Elänikke arvo või pandaq, ku tuu teedäq om, agaq es'ki tuu om kahtlanõ, s'ollõ et noid loetas amõtlikkõ mitte tegelikke küläpiire perrä. Mis tiiq arvat as'ast? --Valdis 14:58, 5 mahlakuu 2007 (UTC)

Väega hää, maq ka arva niisama. Tuu koordinaadivärk ja verrev täpp kaardi pääl um külh uhkõ! Ma joht arvo saa-i kui sa tuu teiq, a vet kuna tõõnõ kõrd võit seletäq, ku kokko saamiq.--Võrok 16:38, 5 mahlakuu 2007 (UTC)
Piässi viil märkmä tuud, kuimuudu tetäq muu Eesti külli artiklit. Kas kah aoluuliidsi maakunnapiire perrä? Kuis näide nimmi kirotadaq? --Valdis 07:16, 9 mahlakuu 2007 (UTC)

Piät märkmä jah. Ega vaest muud üle ei jääq, ku tetäq aoluuliidsi maakunnapiire perrä, ku Võromaa jo nii tett um. Kotussidõ ummaq muidoki nuuq aoluulidsõq kah halvaq, nt Mulgimaa osah, a noh, miä tetäq, minkagi perrä piät jo tegemä. Keelest ma arva nii, et lõunaeesti maiõ pääl tulõ tetäq lõunaeesti muudu:

  • mulgi- ja tartokeelitsih kihlkunnõh mulgi ja tarto keeleh (vabahelükokkokõla ilma e/õ-kokkokõlaldaq)
  • Setomaal seto keeleh (vabahelükokkokõla nigu võro keeleh)
  • Muial Eestih eesti kiräkeele perrä

Ma pelgä, et esiki mulgi- ja tartokeelitside nimmiga või hätä tullaq, sääl või muidki kunksõ ollaq päält vabahelükokkokõla, a muu eesti paigapäälitsit murdit no joht mõista-i kotusõnimmiga kokko pandaq (sääl või kah kotussidõ veidükese vabahelükokkokõlla ollaq ja egäsugutsit ie-sit ja -sit ja uo-sit, mink täpsät piiri mõista-i kiäki paika pandaq), nuuq võisiq ammõtligu eesti keele kujo pääle jäiäq. Kihnu um miiq puult kaiaq kõgõ selgembä keelega põh'aeesti kotus, sääl saasiq vaest tävvelidse vabahelükokkokõlaga nimmmi pruukiq, a sääl ummaq kah nuuq ie-q ja uo-q jms seeh. Nii et sis pidänüq kihnukõisi ja mulkõ käest näide nimeq üle küsümä (ma ei tiiäq, kas tartogõisi um, kink käest küssüq). --Võrok 14:46, 10 mahlakuu 2007 (UTC)


Ehk viitsiks keegi Saaremaa küla malli teha? ma nii armsalt palun :) Avjoska 16:06, 11 mahlakuu 2007 (UTC)

Jo tuu iks Valdis sis piät olõma, kiä Sullõ tuu näüdüse ärq tege. Timä mõist. --Võrok 18:34, 11 mahlakuu 2007 (UTC)
Hää meelega tii, agaq tuu jaos om mul kihlkunnapiirega Saarõmaa kaarti vaja. Vaja Saarõ Evari käest küssüq, kas tä saa mullõ sääntse tetäq. --Valdis 04:51, 12 mahlakuu 2007 (UTC)
Oleksin tõesti väga rõõmus! ma üritaksin siis selles osas ka võro vikis kaasa aidata. Kas siis ei teki probleeme ühilduvusega, kui saaremaal on kihelkonnapiiridega kaart aga võrumaal on artiklid valdadest? kas siis võrumaal on vallapiiride asemel kihelkondade piirid kaardil? ega see segadust ei tekita? Avjoska 14:12, 12 mahlakuu 2007 (UTC)
Tei sõs näüdüsse Template:SaarõmaaKülä. Koordinaadiq rehkendi Triigi (Leisi) ja Sääre (Torgu) külä perrä.
Võro vikipeediä Võromaa kaart om kihlkunnapiirega. Maq arva, et kihlkunnapiirega kaartõ võisiq pruuki kõigi maakundõ man. Võromaa külli artikliq võisiq muq meelest pääle naata: "X om külä Y kihlkunnan Z vallan" (Saarõmaa puhul: "X om külä Saarõmaal Y kihlkunnan Z vallan"). Mõnõq küläq (nt. Himmakülä) ommavaq niimuudu joba tettü. Mud'oki piät ütlemä, et egaq pall'oq Võromaa inemiseq kihlkunnapiirest suurt midägi ei tiiäq. Agaq tuu pääle või vasta kosta, et a) sõs saavakiq vikipeediäst teedäq, b) ku külä kotsilõ om üteld, koh vallah tuu om, sõs nääq iks inämpvähämp kujotasõq ette, kohe tuu jääs. --Valdis 16:33, 13 mahlakuu 2007 (UTC)
Naase leheküljele "VõromaaKülä".